Artistes molt reconeguts ‘visiten’ la vila de Ripoll (Girona), a benefici de be artsy, en un exposició. També online

Una exposició d’art a Ripoll – també es pot fer la tramitació d’una adquisició online, i enviament per UPS) – dóna suport als projectes de be artsy. Algunes dels lectors d’aquest article ja coneixeu l’entitat. Veieu al final de l’article: dades bàsiques de l’exposició. Un cop acabada l’exposició, es podran adquirir online amb enviament segur per UPS (a través del correu electrònic admin@sylvaner.cat). Anirem afegint algunes fotos d’obres d’art disponibles per la seva adquisició.

Un col·laborador voluntari d’aquesta associació, molt petit col·leccionista d’obra gràfica original – litografies, gravats – i de pòsters d’art acreditats i d’edició limitada, ha decidit exposar part d’aquesta petita col·lecció a Ripoll, i donar una part de la recaptació a l’associació.

Les obres surten sense preu. Però tampoc es tracta d’una subhasta. La primera oferta raonable que es faci per una peça serà acceptada, totes les ofertes seran considerades i s’oferirà informació, documentació, de manera personalitzada (admin@sylvaner.cat)

L’exposició mostra obra gràfica original -litografies i altres – d’artistes com Miquel Barceló, Joan Hernández Pijoan, Perico Pastor, Joan Miró, Maria Girona, Antoni Tàpies, Eduardo Arranz-Bravo, i pòsters d’edició limitada y acreditats d’Albert Ràfols Casamada, Lola Anglada, Montserrat Gudiol, Tàpies, Josep Guinovart, J-J. Tharrats, Josep Subirachs, Keith Haring, Marc Rothko, Paul Klee, Eduardo Chillida… entre altres artistes. La majoria tenen o bé certificat de compra en subhasta o acreditació de compra en subhasta.

Tot i ser una petita associació, està registrada com a organització no lucrativa pel Desenvolupament, i també d’Utilitat Pública, així que les donacions desgraven de l’IRPF. Pràcticament són només els donants particulars els que sostenen els projectes, tot i comptar en ocasions d’ajudes d’entitats privades.

Dades bàsiques:

Art – Exposició d’obra gràfica original, i pòsters d’edició limitada
Procedents d’una petita col·lecció. Del 10 de gener al 5 de febrer de 2024. A La Qperativa, Plaça Gran, 23, Ripoll (Girona). De dilluns a divendres, de 9h a 21h. Dissabtes, de 9h a 22h. Diumenge tancat.

Per veure detalls de l’exposició i el seu funcionament: sylvaner.cat. Ni a l’exposició, ni a la web sylvaner,cat, ni en aquesta galeria, estan totes les obres disponibles. Demana informació a admin@sylvaner.cat! També es pot parlar de fer la tramitació d’una adquisició online. Algunes de les obres disponibles:

 

Joan Miró (1893 – 1983): litografies originals. Primer, ‘Omnium Cultural’ (póster litogràfic editat per la prestigiosa editorial d’art Polígrafa) 73 x 54 cm. 2: Litografia originale VI. Al revers: Joan Miró: Litografia originale VI / Graphis Art, Livorno / Toninelli Modern Art, Milà. Tot i que pertany a la sèrie Miró Lithographe-III (1964 – 1969), en aquesta ocasió, en una edició limitada de 1972, a Itàlia, aquesta litografia evoca la sèrie de l’artista ‘Animals surrealistes’. Referenciada al Catàleg Raonat: Litografia Miró-III, 1964-1969, p. 30 (i en altres Catàlegs). 33 x 53 cm. Sobre paper blanc d’alta qualitat (250 g). La primera litografia té certificat de compra; la segona, acreditació de compra (en subhastes).

 

Joan Hernandez Pijoan. Premi Nacional d’Arts Plàstiques el 1981, l’artista (1931-2005) va crear un Quadern d’Artista amb disset gouaches originals. D’aquest Quadern es va fer una carpeta d’artsta, limitada, de reprografies sobre paper ‘old mill’ blanc. La seva tècnica pictòrica, molt meditada i continguda, mostra en aquest conjunt d’obres una gran austeritat que dota els treballs d’una qualitat poètica extrema. Es venen individualment o bé la totalitat de la carpeta. Els fulls estan doblats, i cada obra és una part del full desplegat, o el full desplegat complet, i estan impreses per les dues cares. Un dells té certificat de compra en subhasta, en qualsevol cas totes poden ser acreditades. Full doblat: 40 x 30,5 cm.
Pablo Picasso (1881 – 1973) va il·lustrar amb litografies el llibre ‘Lisístrata’, d’Aristòfanes, comèdia representada l’any 411 aC. En el marc de la ‘vella comèdia’, va tenir un èxit extraordinari. Les litografies es poden adquirir individualment, tot i que el conjunt mostra les dos cares de la situació causada pel personatge ‘Lisístrata’, amb la seva idea (convèncer la resta de gregues d’iniciar una vaga de sexe per tal de forçar els homes a negociar la pau, una estratègia que encendria la batalla entre sexes), per acabar amb la Guerra del Peloponès (Atenes i aliats, contra Esparta i aliats). Una mostra a la protagonista, parlant a les dones i soldats, i l’altra mostra l’altra cara, la d’ambaixadors i pensador, imaginant com acabar amb el conflicte creat per Lisístrata. S’acompanyen amb els corresponents Certificats de compra en subhasta.
Miquel Barceló (1957). Reprografies a pàgina completa procedents d’una petita carpeta vinculada al llibre (3 volums) ‘La Divina Comèdia’, carpeta en edició limitada, per presentar el llibre. Sobre paper Acadèmia de Frabriano de 200 gr. A partir de les aquarel·les originals de l’artista usades per l’edició del llibre. 29 x 21 cm. Al revers tenen una altra il·lustració, o bé un poema extret del llibre. Un d’ells té certificat de compra en subhasta, en qualsevol cas totes poden ser acreditades. Es venen individualment o el conjunt de les il·lustracions de la carpeta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.