Las mujeres nepalesas explican con imágenes como viven la menstruación, aisladas porque son impuras

05/02/2020

Les dones nepaleses expliquen amb imatges com viuen la menstruació, aïllades perquè són impures.

L’exposició “La menstruació al Nepal: un turment cultural” es pot veure a la biblioteca del districte 2 (Bd2) fins al 28 de febrer. És un dels actes de la programació del Mes de la Pau, organitzada per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació i la BCT Xarxa per difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

La mostra resumeix en fotografies com les dones de l’occident nepalès i les dones europees viuen el fet de tenir la regla. Al Nepal estan sotmeses a la tradició Chhaupadi, una pràctica centenària que desterra nenes i dones a cabanes o coberts durant la seva menstruació. Se les allunya perquè se les considera impures.

L’objectiu d’aquesta entitat és mitigar les conseqüències d’aquesta tradició a través de l’educació, l’ús de copes menstruals i l’art. Be artsy és una petita ONG amb seu a Barcelona que va néixer per desenvolupar aquest projecte (Rato Baltin Projecte). A banda de la mostra, la Bd2 acollirà una xerrada sobre aquest tema el 24 de febrer a les 6 de la tarda.

 

Noticia publicada en Terrasadigital.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.