Las mujeres nepalesas explican con imágenes como viven la menstruación, aisladas porque son impuras

05/02/2020

Les dones nepaleses expliquen amb imatges com viuen la menstruació, aïllades perquè són impures.

L’exposició “La menstruació al Nepal: un turment cultural” es pot veure a la biblioteca del districte 2 (Bd2) fins al 28 de febrer. És un dels actes de la programació del Mes de la Pau, organitzada per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació i la BCT Xarxa per difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

La mostra resumeix en fotografies com les dones de l’occident nepalès i les dones europees viuen el fet de tenir la regla. Al Nepal estan sotmeses a la tradició Chhaupadi, una pràctica centenària que desterra nenes i dones a cabanes o coberts durant la seva menstruació. Se les allunya perquè se les considera impures.

L’objectiu d’aquesta entitat és mitigar les conseqüències d’aquesta tradició a través de l’educació, l’ús de copes menstruals i l’art. Be artsy és una petita ONG amb seu a Barcelona que va néixer per desenvolupar aquest projecte (Rato Baltin Projecte). A banda de la mostra, la Bd2 acollirà una xerrada sobre aquest tema el 24 de febrer a les 6 de la tarda.

 

Noticia publicada en Terrasadigital.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.